TUD DIÉTÁS LENNI A MÁRTON NAPI LIBA?
Márton nap (november 11.) a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor még bőségesen fogyaszthatunk zsíros, nehéz ételeket. De mi a helyzet, ha diétázunk?
Megnyugodhatunk, a hagyományos sült libacombot párolt lilakáposztával ilyenkor nyugodtan elfogyaszthatjuk. Receptünkben megmutatjuk hogyan érdemes elkészíteni.
Márton napi sült libacomb párolt káposztával
Hozzávalók:
- 6 db libacomb
- 1 kg lilakáposzta
- 150 ml köménymagolaj
- 8 evőkanál kókuszvirágcukor
- 450 ml vörösbor
- 1 db citrom
- só
Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a libacombokat, majd sózzuk be a bőrével együtt (amit a diéta alatt nem javasolt elfogyasztani). Majd bőrükkel lefelé egy tepsibe helyezzük bele, és a 220C-ra előmelegített sütőbe tegyük bele 3 dl vörösborral meglocsolva. Kb. 40 perc után fordítsuk meg a libacombokat és még süssük így 30 percig. Ezek után takarjuk le a tepsit alufóliával, vegyük vissza a sütőt 180C-ra, és folytassuk a sütést további 25 percig, amíg puha nem lesz (érdemes időnként ellenőriznünk).
Amikor megpuhult alufólia nélkül is süssük még 15 percig, hogy szép barna színe legyen.
Közben aprítsunk fel 1 kg lilakáposztát. 150 ml köménymagolajat forrósítsunk fel egy edényben, és karamellizáljunk 8 evőkanál kókuszvirágcukrot (mely könnyen karamellizálható az édesítőszerek többségével ellentétben). Eztán tegyük bele a lilakáposztát, jól keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk meg. Tegyük hozzá egy citrom levét, majd 75 ml vörösbort. Lefedve hagyjuk párolódni (néha kavargassuk meg, nehogy leégjen). Amint a lilakáposzta alól eltűnik a leve, a maradék 75 ml vörösborral kicsit locsolgassuk meg időközönként, miközben puhára pároljuk.
Rendeld meg a hozzávalókat a receptben található linkre kattintva!
Ne felejtsd el megnézni a karácsonyi termékeinket sem!